Sivut

Olen kiitollinen jos viitsit kommentoida kirjoituksia. Ja vaikka "suositut tekstit" tuossa sivupalkissa vieressä onkin ihan hyvä juttu, haluaisin kuitenkin huomauttaa, että tästä blogista löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin se mikä on "suosittua". Katso vaikkapa asiasanahakemisto vähän alempaa, otsikolla "Tässä blogissa mm."! Vaikka annan mieluummin muiden äänen kuulua tässä blogissa, olen ottanut tavakseni myös kommentoida muutamalla rivillä julkaisemiani käännöksiä - mikä yleensä erottuu värillisenä tekstinä ennen tai jälkeen varsinaisen kirjoituksen. Eräs lukija kutsui tämän blogin sisältöä "hengelliseksi sekamelskaksi" - ja hän on oikeassa! Ei ole mitään yhtä tiettyä teemaa - ainoa punainen lanka on se, että kirjoitukset liittyvät laveasti henkisyyteen, ja nykyään niissä on usein jokin kriittinen näkökulma. Jos mietit mihin minä sitten uskon, niin omasta henkisestä tiestäni voit lukea lyhyesti toisessa blogissani, Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
"Mystiikka on myös gnosiksen siemen, joka on esoteerista teologiaa, aivan kuten magia on esoteerista taidetta ja okkultismi tai hermetismi on esoteerista filosofiaa...Koko ihminen on yhdellä ja samalla kertaa mystikko, gnostikko, maagikko ja filosofi; s.o. hän on uskonnollinen, kontemplatiivinen, taiteellinen ja intelligentti. Jokainen uskoo johonkin, ymmärtää jotain, kykenee johonkin ja ajattelee jotakin."
- Valentin Tomberg

3.8.09

BUDDHALAINEN SUITSUKEMEDITAATIO

Buddhalaisuudessa suitsuke symboloi puhtaan moraalisen käytöksen tuoksua ja muistuttaa meitä jalostamaan hyvää käytöstä.

Kuvittele, että olet suitsuketikku. Joku tulee ja sytyttää tulitikun. Henkilö käyttää sitten sytytettyä tulitikkua ja sytyttää sinut. Välittömästi alat palaa pois.
Palaessasi ruumiisi levittää ilmaan ihanaa tuoksua. Tämä tuoksu leviää läpi ilman ja tuo iloa ja onnea ihmisten sydämiin.
Henkilö uhraa sinut sitten Buddhalle. Sinut laitetaan suitsukeruukkuun. Seisot onnellisena suitsukeruukussa koska tiedät, että sinulla on tärkeä rooli näyteltävänä. Sinun tuoksusi symboloi puhtaan moraalisen käytöksen tuoksua. Ja tämä muistuttaa ihmisiä jalostamaan hyvää käytöstä. Tuoksu leviää kaikkiin suuntiin läpi maailman.
Palaessasi pois, muistutat ihmisiä myös yrittämään polttaa pois heidän pahat, epäystävälliset tai itsekkäät ajatuksensa. Heidän pitäisi yrittää olla kuten sinä, polttaen pois itsekkäät tekonsa ja tuoden tuoksua ja onnea maailmaan. Olkoon jokainen henkäys jonka jokainen hengittää ulos maailmaan, täynnä suloisuutta ja rakkautta. Jatka tuoksusi levittämistä kaikkiin suuntiin.

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle: