Sivut

Olen kiitollinen jos viitsit kommentoida kirjoituksia. Ja vaikka "suositut tekstit" tuossa sivupalkissa vieressä onkin ihan hyvä juttu, haluaisin kuitenkin huomauttaa, että tästä blogista löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin se mikä on "suosittua". Katso vaikkapa asiasanahakemisto vähän alempaa, otsikolla "Tässä blogissa mm."! Vaikka annan mieluummin muiden äänen kuulua tässä blogissa, olen ottanut tavakseni myös kommentoida muutamalla rivillä julkaisemiani käännöksiä - mikä yleensä erottuu värillisenä tekstinä ennen tai jälkeen varsinaisen kirjoituksen. Eräs lukija kutsui tämän blogin sisältöä "hengelliseksi sekamelskaksi" - ja hän on oikeassa! Ei ole mitään yhtä tiettyä teemaa - ainoa punainen lanka on se, että kirjoitukset liittyvät laveasti henkisyyteen, ja nykyään niissä on usein jokin kriittinen näkökulma. Jos mietit mihin minä sitten uskon, niin omasta henkisestä tiestäni voit lukea lyhyesti toisessa blogissani, Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
"Mystiikka on myös gnosiksen siemen, joka on esoteerista teologiaa, aivan kuten magia on esoteerista taidetta ja okkultismi tai hermetismi on esoteerista filosofiaa...Koko ihminen on yhdellä ja samalla kertaa mystikko, gnostikko, maagikko ja filosofi; s.o. hän on uskonnollinen, kontemplatiivinen, taiteellinen ja intelligentti. Jokainen uskoo johonkin, ymmärtää jotain, kykenee johonkin ja ajattelee jotakin."
- Valentin Tomberg

30.11.14

KANAVOINNIN VAARA JA PETOS


Nykyaikainen kanavointi-villitys ei ole mitään muuta kuin mediumismia uudella nimellä. Itse asiassa, "meedio" ja "kanava" ovat synonymeja, merkiten kirjaimellisesti jotain tai jotakuta joka sallii jonkin tai jonkun muun virrata kauttaan. New Age-liike asettaa suuren painon ja valtavan tärkeyden kanavoinnille ja kanavoiduille sanomille. Lyhyt vierailu YouTubessa tai yksinkertainen Google-haku paljastavat kanavoitujen sanomien runsauden, kaikki väittäen olevansa erittäin tärkeiltä ja voimakkailta henkisiltä olennoilta. Tuhannet ihmiset ympäri maailmaa uskovat olevansa kanavia "viimeisimmille sanomille" Herra Buddhalta, Jeesus Kristukselta, Krishnalta, Neitsyt Marialta, arkkienkeli Mikaelilta, muilta arkkienkeleiltä ja enkeleiltä, avaruuden muukalaisilta, taannoisilta kuolleilta henkisiltä opettajilta, ja erityisesti niin kutsutuilta "Ylösnousseilta Mestareilta", joista jotkut kantavat samoja nimiä kuin elävät ja fyysisesti inkarnoituneet Mestarit, joiden kanssa Madame Blavatsky seurusteli. 
Itse asiassa, termi "Ylösnousseet Mestarit" on luultavasti suosituin muotisana New Age-liikkeessä tänä päivänä. Saattaa olla hyödyllistä tulla tietoiseksi "Ylösnousseiden Mestarien" idean alkuperästä...

1930-luvulla amerikkalainen mies nimeltä Guy Ballard - hyvin tunnettu huijari ja yritteliäs liikemies - julkaisi sarjan kirjoja, jotka kuvasivat dramaattisia kokemuksia ja kohtaamisia joita hänellä mukamas oli ollut "Ylösnousseiden Mestarien" kanssa (hän keksi tämän termin), pääasiassa "Saint Germainin", joka muka paljasti hänelle "vaurauden manifestoimisen taatut kosmiset lait". Ballard todellakin onnistui manifestoimaan vaurautta itselleen ja perheelleen - jonka oletetteu Saint Germain lausui olevan korkein ja tärkein perhe planeetalla ja ainoita aitoja lähettiläitä ja puhemiehiä Jumalan puolesta - hankkien sitä moninaisin hyväksikäyttökeinoin hyväuskoisilta massoilta, jotka uskoivat hänen lapsellisia tarinoitaan. Hän itse asiassa vain täpärästi vältti vankilaan joutumisen, kun yksityiskohdat hänen juonistaan tulivat valoon, ja kirja jonka siihen aikaan huolestunut Amerikan kansalainen kirjoitti hänen liikkeestään - joka tunnetaan "I Am-liikkeenä" - kuvasi sitä "Amerikan psyykkisenä diktatuurina". 

Ottaen Teosofiseen Seuraan liittyvien Mestarien nimet ja perusidentiteetit työnsä pohjaksi ja keksien tyhjästä lukuisia muita Mestareita rinnalle, Ballard - ja hänen seuraajansa lisääntyvästi paisuvissa Ylösnousseiden Mestarien liikkeissä, kuten Geraldine Innocente (Bridge to Freedom), ja eritoten Mark ja Elizabeth Clare Prophet (The Summit Lighthouse/Church Universal and Triumphant) - muutti heidät erehtymättömiksi kaikkivoiviksi jumalankaltaisiksi hahmoiksi, jotka elivät muka taivaallisissa valtakunnissa, onnellisina ja valmiina tulemaan yhteyteen jokaisen kanssa joka rukoilee heitä, ja tahtoen ja odottaen kylvävänsä sanoinkuvaamattomia vaurauden, terveyden ja onnellisuuden siunauksia jokaisen ylle joka pyytäisi niitä heiltä. Ballardin mukaan "Ylösnousseet Mestarit" myös vaativat että jokaisen sellaisia siunauksia haluavan pitäisi säännöllisesti lahjoittaa niin paljon rahaa kuin mahdollista I Am-liikkeelle. 

"Ylösnousseiden Mestarien" käsitteen epämiellyttävän alkuperän valossa arvostelukykyiselle yksilölle pitäisi olla välittömästi selvää, että kuka tahansa - toistamme: kuka tahansa - joka väittää olleensa kosketuksissa Ylösnousseisiin Mestareihin, jotka vastaavat Ballardin, Prophetin ja muiden itsensä "lähettiläiksi" nimittämien kuvauksia, on joko tahattomasti petetty ja harhaan johdettu (kuten yleensä on laita) tai tarkoituksellisesti petollinen.
Eivät ainoastaan näiden "Ylösnousseiden Mestarien" antamat sanomat aina ole eri mieltä toisten kanavien - jotka muka kanavoivat samoja Mestareita - antamien sanomien kanssa, vaan kaikissa tapauksissa ne ovat radikaalisti erilaisia ja ristiriidassa Mestarien itsensä omissa kirjoituksissaan selittämien todellisten opetusten kanssa. Tutkijat ja kirjoittajat, jotka ovat tutkineet Mahatma-kirjeiden sisältöä teoreettisesta näkökulmasta, ovat päätelleet että Mestarit ovat selkeästi buddhalaisia, niin vahva on kirjeiden buddhalainen luonne ja sisältö, puhumattakaan tosiasiasta että Mestarit olivat yhteistyössä Tashilhunpo-luostarin kanssa Tiibetin Shigatsessa. Jos meidän on uskominen naurettavaa väitettä, että nämä Mestarit ovat nyt "ylösnousseet" ja elävät, opettavat ja työskentelevät taivaallisista valtakunnista käsin, kuten "Ylösnousseiden Mestarien" seuraajat haluaisivat meidän hyväksyvän, silloin meidän niin ikään on uskottava että Mestareistä on tullut järkyttävästi vähemmän älykkäitä ja filosofis-mielisiä, he ovat unohtaneet 95% alkuperäisistä opetuksistaan, ja päättävät nyt levittää omituista näennäis-kristillistä New Age-hölynpölyn muotoa. Näin silloin kun meitä ei pyydetä uskomaan että Mestarit lentävät nyt ympäri universumia avaruusaluksissa ja vierailevat usein ystävällismielisesti Andromedan galaksin muukalaiskuningattarien luona!

1980-luvulla henkinen opettaja Arizonassa johti koetta tai pikemminkin paljastusta osoittaakseen kanavoinnin todellisen luonnon; sen kertakaikkisen epäluotettavuuden, luontaisen petollisuuden, typeryyden ja harhakuvitelman. Hän kutsui kolme kanavaa antamaan kanavoituja sanomia ja opetuksia henkiseen keskukseensa eräänä sunnuntaina. Nämä kolme yksilöä, jotka eivät koskaan aikaisemmin olleet tavanneet toisiaan, kaikki väittivät - ja vilpittömästi uskoivat - että he olivat kanavia yhdelle ja samalle olennolle. Opettaja järjesti nämä kolme vuorollansa tulemaan lavalle ja antamaan kanavoidun sanoman, jota seurasi kanavoituja vastauksia osallistujien kysymyksiin. Kanavoijat pidettiin erillään toisistaan ja olivat kaikki tietämättömiä sen luonteesta ja sisällöstä jota muut kanavoivat heidän "yhteisestä lähteestään". Kun kolmas henkilö oli päättänyt esiintymisensä, edeltäneet kaksi kanavaa tuotiin lavalle hänen seuraansa. He olivat olleet niin naiveja ja sinisilmäisiä - kuten useimmat kanavat ovat - että heille tuli todellisena järkytyksenä kun heitä informoitiin että kukin oli antanut kokonaan ristiriitaisen sanoman muihin nähden, ja että oletettu identtinen olento jota he kanavoivat, oli ilmaissut läpikotaisin erilaisia ja vastakkaisia näkemyksiä lukemattomista asioista, lukuun ottamatta sitä että muistutti yleisöä jokaisen kanavan kautta miten suuri ja mahtava olento hän oli. Itse asiassa tämä kokonaan todistamaton väite henkisestä ylemmyydestä oli suunnilleen ainoa todellisen samankaltaisuuden alue kolmen kanavoinnin välillä.

Kanavat lähtivät yhteisen tyrmistyksen, hämmennyksen ja epäilyksen mielellä, ja siitä lähtien alkoivat oivaltaa kuinka typerää on sokeasti uskoa näkymättömän olennon väitteitä, ja alistua tuon olennon kanavaksi eli meedioksi.

Valitettavasti kuitenkaan suuri enemmistö ihmisistä ei koskaan pysähdy kyseenalaistamaan sellaisia asioita, tai edes yhtään käyttämään aivojaan sellaisten tärkeiden asioiden suhteen. Kirjat jotka rohkaisevat ihmisiä aloittamaan kanavoinnin ja selittävät kuinka se tehdään, ovat suosituimpien joukossa New Age-genressä, samoin kuin kirjat jotka sisältävät kanavoinnin kautta annettuja sanomia ja opetuksia. Aivan kuten spiritualistinen liike huomattavasti epäonnistui tuottamaan mitään syvällisen henkisen opetuksen, korkean filosofian, luotettavien paljastusten tai paikkansapitävien faktojen suuntaista, niin myös New Age-liike. Mitä se on massoittain tuottanut, on:

(a) Yliyksinkertaistettuja ja sentimentaalisia sanomia, jotka tullen muka joiltain korkeimmilta ja voimakkaimmilta olennoilta maailmankaikkeudessa, ovat usein järjettömämpiä, lapsellisempia ja huonommin ilmaistuja kuin mitä viisivuotias voisi sanoa.

(b) Sensaatiomaisia julistuksia, lausuntoja ja valepaljastuksia, joista yhdenkään ei koskaan ole todistettu tapahtuneen. Kanavoidut sanomat usein osoittautuvat toivottoman vääriksi, kuten suuret määrät "tulevien katastrofien" profetioita, joita on putkahtanut kanavoinneissa muutaman viime vuosikymmenen kuluessa, ja uskomaton joukko virheellisiä väitteitä siitä mitä tapahtuisi maailmalle ja ihmiskunnalle paljon hehkutettuna vuonna 2012. Kun mikään näistä asioista ei toteutunut, kanavat vakuuttivat seuraajilleen että asiat olivat itse asiassa tapahtuneet täsmälleen kuten he sanoivat, mutta ne olivat tapahtuneet näkymättömällä henkisellä tasolla... ajan testaama tekosyy jota kaiken tyyppiset huijarit ja puoskarit ovat läpi historian käyttäneet. Kanavien kautta puhuvat olennot niin ikään toistuvasti epäonnistuvat näkemään ennalta tai ennustamaan vakavia ja tärkeitä asioita, joita tapahtuu maailmassa.

(c) Merkityksettömiä muotisanoja (jotka usein kuulostavat sopivammilta sci-fi romaanien maailmaan), iskulauseita, ja valetieteellisiä teorioita kuten "Ylösnousseet Mestarit", "enkeliterapia", "Galaktinen Valon Federaatio", "DNA:n aktivointi koodi", "kristallisen smaragdimatriisin vapauttaminen", "planetaarinen ylösnousemus", "11:11 herääminen", "arkkienkelinen viritys", "tähtisiemenet", "Ashtar Command", "maan enkelit", "ylösnousemuksen oireet", "rubiinisäteen tuonpuoleinen Buddha", ja niin edelleen ja niin edelleen, loputtomiin.

(d) Itsekeskeisiä opetuksia ja harjoituksia, jotka ylistävät aineellisuutta ja rohkaisevat kaikkia tulemaan rikkaiksi, menestyviksi, ja manifestoimaan kaikki halunsa - taloudelliset, fyysiset, emotionaaliset, materiaaliset, ja jopa seksuaaliset - käyttäen niin kutsutun "vetovoiman lain" tekniikoita. Kanavoijat haluaisivat meidän uskovan, että jopa Buddha, jonka sanoma ja opetus oli selvästi halua vastaan, ja joka toistuvasti painotti että "halu on kaiken kärsimyksen syy", käyttää nyt aikaansa kehottaen kanavoivia fanaatikkoja visualisoimaan tiensä miljonäärin elämäntapaan! Sellaiset opetukset ja harjoitukset eivät ole mitään muuta kuin mustaa magiaa termin todellisessa merkityksessä, ja sellaisina niistä on aina varoitettu ja ne on tuomittu läpi historian. Tosiasia, että näillä "vetovoiman lain" ja halun manifestoinnin opetuksilla on suurin viehätys ja yleisö täällä lännessä, ja niillä on hyvin vähän houkutusta henkisesti viisaampiin idän ihmisiin, osoitta tarkalleen kuinka huonossa tilassa me olemme.

(e) Kanavointi-fanaatikkoja; ihmiset jotka usein päätyvät pitämään kanavointia kaiken henkisyyden alkuna ja loppuna, ja jotka eivät ainoastaan ota kanavoituja sanomia vakavasti, vaan monissa tapauksissa myös kyseenalaistamatta pitävät niitä enemmän tai vähemmän erehtymättöminä. On joitain ihmisiä joiden on vaikea selviytyä päivästä kuulematta viimeisintä YouTube-kanavointia Kwan Yiniltä tai Lady Nadalta tai Siriuksen pyhältä vartijalta, ja muita jotka tuntevat että heidän päivänsä on epätäydellinen, jos he eivät saa sanomaa oletetulta "enkelioppaaltaan".

Nainen, jota kutsumme G:ksi, oli innokas kanavointien kuuntelija ja lukija. Eräänä päivänä meditoidessaan hän kuuli äänen, joka kertoi hänelle että ryhmä enkeleitä tahtoi käyttää häntä kanavana. Vakuuttaen hänelle että hänellä ei ole mitään pelättävää, ja että heidän suoranainen valvojansa oli itse arkkienkeli Gabriel, ääni pyysi häntä jättämään itsensä ja mentaaliset ja henkiset kykynsä näille olennoille. Hetkeäkään yhtään epäilemättä väitteiden aitoutta ja paikkansapitävyyttä, ilman että oli koskaan lukenut tai kuullut mitään kanavoinnista varoittavaa, hän riemuiten ja välittömästi totteli. Muutaman seuraavan päivän kuluessa häntä opastettiin kirjoittamaan joukko pitkiä sanomia, jotka ääni kanavoi hänen kauttaan, mutta hän huomasi että niiden sävy ja sisältö tuli lisääntyvässä määrin häiritseväksi, ja että sanomat alkoivat sisältää joukon hyvin vakavia ja sensaatiomaisia profetioita ihmiskunnan tulevaisuudesta. Seuraavan kerran kun tuntematon olento halusi G:n kanavoivan puolestaan, hän kieltäytyi ja oli välittämättä siitä. Sinä yönä hänellä oli mitä hirvittävimpiä painajaisia, ja hän heräsi tuntien ikään kuin paljon pieniä hyönteisiä ryömisi kaikkialla hänen kehollaan ja kalvaisi häntä. Seuraavana päivänä olennon käskyistä tuli voimakkaampia, ja G. kertoi sille että hän oli muuttanut mielensä eikä enää halunnut olla kanava sille kuka tai mikä se olikin. Tämä raivostutti olennon, vaikuttaen G:hen sillä tavalla että hän yritti hypätä asuntonsa parvekkeelta ja on nyt lukittuna turvalliseen psykiatriseen sairaalaan.

G:n traaginen tarina on myös monien muiden yksilöiden tarina, jotka ollen vailla elintärkeää arvostelukykyä, ovat langenneet kanavoinnin tuhoisaan ansaan. Sen valossa mitä Mestarit ja H.P. Blavatsky opettivat, voimme varmasti päätellä että kanavoidut sanomat ovat joko...

*Kanavoijan omaa mielikuvitusta, kanavoijan joko ymmärtämättä tätä, tai vaihtoehtoisesti ymmärtäen sen täydellisen hyvin, koska on monia kanavoijia jotka eivät ole muuta kuin huijareita etsimässä hyväuskoisia ihmisiä hyväksikäytettäväksi.

*Kuolleita ihmisiä, joiden kuoleman aiheutti itsemurha, onnettomuus tai murha, ja ovat siten tällä hetkellä jumissa Kamalokassa. Jos heillä edeltävän elämänsä aikana oli erityisiä henkisiä, uskonnollisia tai metafyysisisä kiinnostuksia, he saattavat tuntea halukkuutta yrittää julistaa näitä maan päällä meedion/kanavan kautta. Heidän oppinsa ja ideologiansa saattaa olla kokonaan virheellistä, mutta luonnollisesti he uskovat olevansa oikeassa. Sellaiset aineettomat olennot usein puhuvat voimakkaan auktoriteetin tyylillä, tai omaksuvat tärkeiltä kuulostavia nimiä tai persoonallisuuksia saadakseen ihmiset fyysisellä tasolla antamaan enemmän huomiota ja luottamusta heidän sanomalleen. Siten hypoteettinen "Pleiadien Ra-Ra Om" kaikkine teorioineen "astro-chakra elektromagnetismista" saattaa itse asiassa olla John Jones, Los Angelesin vainaja, joka haluaa ihmisten huomiota erilaisille teorioille ja ajatuksille joita hänellä oli elinaikanaan, joka katkesi 30 vuotta aikaisemmin kun tunkeutujat tappoivat hänet kodissaan. Toiset kuolleet ihmiset Kamalokan vankeina (jota voimme kutsua astraalitasoksi) saattavat yksinkertaisesti haluta pettää ja harhauttaa ihmisiä maan päällä ja aiheuttaa vahinkoa ja kiusantekoa. Mikä tahansa näistä tyypeistä voi myös haluta käyttää kanavaansa keinona tehdä heidät kykeneviksi tyydyttämään tiettyjä haluja, jota he eivät muuten kykenisi tekemään, kuten kuuluisan ja nyt kuolleen naispuolisen kanavan tapauksessa, joka usein löysi itsensä hallitsemattomassa halussa alkaa polttaa ja juoda ja syödä tietyntyyppistä ruokaa kanavoidessaan tiettyä olentoa, jonka kanssa hän oli alunperin tullut yhteyteen ouija-lauta istunnon avulla.

*Astraalikuoria eli Kama Rupia, jotka kykenevät järjettömästi lausumaan ja toistamaan tiettyjä tiedon paloja, mutta jotka kirjaimellisesti eivät ole muuta kuin heikentyviä sieluttomia kuoria. Varomattomat voivat helposti erehtyä pitämään niitä todellisina yksilöllisinä olentoina... ja jos jollain on erityinen halu ja kunnianhimo tulla kanavaksi esimerkiksi arkkienkeli Rafaelille, hän voi helposti saada itsensä uskomaan että Kama Rupa johon hän on onnistunut saamaan yhteyden, on itse asiassa tuo arkkienkeli. Kunnianhimo ja halu ovat suuria ansoja, niin tässä kuin kaikilla elämän alueilla.

*Elementaaliolentoja, kuten tietyn tyyppisiä luonnonhenkiä, jotka voivat pitää viihdyttävänä elävöittää kanavoijan ajatusmuotoja, ja saavat näyttämään siltä kuin Ylösnousseet Mestarit, arkkienkelit, jne. joihin hän uskoo ja joita hän on ajatellut, nyt itseasiassa kommunikoivat hänen kanssaan ja hänen kauttaan.

*Pahoja ihmisiä, mahdollisesti siihen kuuluvia, mitä on kutsuttu pimeäksi veljeskunnaksi tai mustaksi loosiksi, joiden aikomus on yksinkertaisesti tuhota hyödyllisyys ja pontentiaalinen hyöty jota henkiset ihmiset voivat tuoda maailmaan, ja pettää, harhauttaa ja kääntää ihmisten huomio pois pitävästä henkisestä totuudesta silkan fantasian ja fiktion kaoottisiin valtakuntiin. Sellaiset olennot käyttävät ketä tahansa voivat - ja erityisesti vapaaehtoisia uhreja - toteuttaakseen päämääränsä, eivätkä koe tunnontuskia tulla hyväksytyiksi pyhinä Mestareina, arkkienkeleinä, tai jopa itse Buddhana.

Miksi niin monilla henkisillä ihmisillä tänä päivänä on sellainen vastenmielisyys muinaista ja ajatonta viisautta kohtaan? Miksi niin monet kuuntelevat tohkeissaan ja innoissaan vääriä kanavoituja sanoja, jotka lasketaan Buddhan tai Krishnan ansioksi, mutta eivät ilmaise minkäänlaista kiinnostusta Dhammapadan tai Bhagavad Gitan lukemiseen, mistä he voivat löytää yleviä, syvällisiä ja ajattomia totuuksia, joita todellinen Buddha ja todellinen Krishna todella opetti? Jos ihmisillä todella on kunnioitusta Mestareita kohtaan, miksi he tieten tahtoen pidättyvät lukemasta ja tutkimasta todellisten Mestarien todellisia opetuksia (kuten Mahatma-kirjeet, Kirjeitä Viisauden Mestareilta, ja Salainen Oppi), ja sen sijaan lukevat ainoastaan kanavoituja sanoja joiltain tuntemattomilta olennoilta jotka väittävät olevansa Mestareita, joiden sanomat ja opetukset poikkeuksetta näyttävät kuolaavan pikkulapsen tuotokselta verrattuna juuri mainittuihin teoksiin?

Jos joku haluaa tietää mitä Mestari Kuthumi sanoo jostain, miksi he kääntyvät alati ristiriitaisten ja lapsellisten väitteiden ja lausuntojen massan puoleen, jotka kokoelma kanavoituja vale-Kuthumeja on tehnyt, kun he sen sijaan voivat lukea todellisen, alkuperäisen, yhden ja ainoan Kuthumin todellisia sanoja, elävän ihmisen, joka lausui kategorisesti että häntä ei koskaan voi eikä tule kukaan "kanavoimaan"?

Miksi useimmat henkiset ihmiset eivät koskaan harkitse tutkia eri opetusten, ajatusten ja harjoitusten takana olevia lähteitä, jotta he voivat saada selville asioiden todellisen luonnon ja legitimiteetin? Ja - mennäksemme syvemmälle asiaan - miksi ihmiset, jotka ovat muuten hyvin älykkäitä, järkeviä ja oppineita, ovat tarpeeksi herkkäuskoisia ja naiveja nielläkseen sokeasti maailman kanavoijien päivittäin suoltaman roskan? Kenties vastaus on, että on olemassa kulkutaudinomainen mentaalinen massavastahakoisuus pyyhkimässä maailmaa tänä päivänä, yleinen vastenmielisyys AJATTELUA kohtaan, yleinen psyykkisen luuleminen henkiseksi, ja jano fantasiaa kohtaan pikemmin kuin todellisuutta. Yhdessä Mahatma-kirjeessä Mestari K.H. lausuu että niiden jotka haluavat todella henkisesti edistyä, täytyy mennä yli "unelman ja fiktion maastaan meidän ankaran todellisuuden ja faktan Totuuden maahamme". Hän niin ikään lausui muualla että 99% kaikesta oletetusta henkisestä kommunikaatiosta on väärää, eli se ei ole sitä miltä näyttää.

Vuoden 1993 artikkelissaan "Aquarius"-uutiskirjeeseen, otsikolla "kanavointi ja ylösnousemus teosofian valossa", huomattava englantilainen teosofi, Geoffrey Farthing (1909-2004) kirjoitti seuraavaa...

"Meidän täytyy kysyä vakavasti, voiko se olla mahdollista mitä ikinä kanavoijat sanovat? Meidän täytyy pitää mielessä kanavoitujen välitysten kyseenalainen luonne. Jossain Mestarit antoivat meille merkin joka - he sanoivat - sisältyisi mihin tahansa heiltä saatuun aitoon sanomaan. Tämä tuli välttämättömäksi koska - jopa H.P.B:n elämän aikana - monia vääriä sanomia Mestareilta kuulutettiin julki. Emmekö voisi järkevästi pyytää että kanavat antavat meille tämän merkin jos he todella ovat kosketuksissa näiden Mestarien kanssa, joiden täytyy tietää se koska he antoivat sen erityisesti estämään vääriä sanomia heidän nimissään?"

"Niillä Teosofisen Seuran jäsenillä, jotka ovat nähneet vaivaa lukeakseen valtavan alkuperäisen kirjallisuuden missä teosofian opetuksia ensimmäisenä julistettiin, on taustatietoa jonka vahvistaa tosiasia, että se ei ainoastaan sovi kaikkiin heidän kokemuksensa faktoihin, vaan antaa myös mittapuun jolla mitata muiden opetusten totuus. Teosofia on kuten Kabbala, josta sanotaan että jos lausunto tai opetus ei sovi Elämän Puuhun, se ei voi olla totta. Eikö toisten, jotka eivät vielä ole tutkineet sitä mitä meille on annettu, pitäisi tehdä niin ensin ennen kuin hyväksyvät sen mitä nyt kuvataan jännittävinä uusina ideoina? Miksi ei tekisi hiukan rehellistä työtä todetakseen noiden ideoiden käyttökelpoisuuden ennen kuin toivottomasti sotkeutuu niihin?"

Eräs Teosofisen Seuran alkuperäisistä tavoitteista oli synnyttää - siinä määrin kuin mahdollista - ihmiskunnan henkinen ja älyllinen herääminen ja tarjota ihmiskunnalle syvä, yksityiskohtainen, vakaa filosofinen henkinen oppi, jotta se ei lankeaisi saaliiksi tai sitä ei vetäisi puoleensa epämiellyttävät psyykkiset vaikutukset (kuten kanavointi, oletetut enkelikommunikaatiot jne.), joiden Mestarit ja H.P. Blavatsky varoittivat vapautuvan maailmaan 20. vuosisadalla.

Juuri se tosiasia että Blavatsky ja Mestarit tiesivät mitä oli tapahtuva suhteessa kanavointiin ja tämän päivän "enkelimaniaan" ja erityisesti varoittivat siitä tulevana tulevaisuuden tapahtumana ja yrittivät tehdä mikä vain oli mahdollista kylvääkseen siemeniä täysin eri suuntaan, varmasti käy sen osoituksesta että HPB ja Mestarit tiesivät tarkalleen mistä he puhuivat ja heidät voidaan ottaa paljon vakavammin ja luotettavammin kuin kanavoijat ja kanavoinnit. Kanavoijat ja heidän kanavointinsa voivat toistuvasti julistaa ja ennustaa Uutta Aikaa, mutta selvä totuus on, että päivittäin synnyttäessään taikauskoa, tietämättömyyttä, harhaa ja mediumismia, he pidättävät Uuden Ajan koittoa ihmiskunnalle enemmän kuin melkein mikään muu. "Herätkää, te jotka nukutte!"
"Spiritualistit jotka uskovat kommunikaatioon ruumiittomien henkien kanssa, ja että nämä voivat ilmentyä läpi, tai vaikuttaa herkkiin välittääkseen 'sanomia' heiltä, pitävät mediumismia siunauksena ja suurena etuoikeutena. Me teosofit toisaalta jotka emme usko 'henkien kommunikaatioon' kuten spiritualistit, pidämme lahjaa eräänä vaarallisimmista epänormaaleista hermosairauksista... Sen näkeminen ja kuuleminen - joka nyt täyttää hänet autuuden ja luottamuksen tunnolla - jos se nähtäisiin todellisessa luonnossaan, iskisi meedion sydämen kylmäksi kauhusta. Hän todella uskoo että mittaamattomat näköalat joita näytetään hänen edessään, ovat todellinen henkinen maailma... Me pidämme kiinni siitä, että mediumismi ylipäänsä on mitä vaarallisinta; ja psyykkiset kokemukset, kun ne arvostelukyvyttömästi hyväksytään, johtaa ainoastaan toisten pettämiseen rehellisesti, koska meedio on ensimmäinen itseään pettävä uhri." (H.P. Blavatsky: Psychic and Noetic Action)
On olemassa hyvin tunnettu valokuva internetissä, jonka monet ihmiset ovat kyseenalaistamatta hyväksyneet aitona. Liitämme valokuvan tähän, yhdessä kuvatekstin kanssa jonka joku on lisännyt sen alle. Yksikään aito teosofi tai H.P. Blavatskyn oppilas ei todennäköisesti pidä kuvaa eikä kuvatekstiä uskottavana, ja tälle on muutama syy:

1. Hahmo oikealla kuvassa muistuttaa ulkoasua ja kuvausta jotka yleisesti liitetään kiistanalaisen englantilaisen teosofin, C.W. Leadbeaterin, kaksikymmentä vuotta tai enemmän HPB:n kuoleman jälkeen keksimään "Mestariin". Hän oli ensimmäinen joka keksi ja kuvasi tämän yksilön- jonka hän nimesi "Mestari R:ksi" (Rakoczy tai Racokzy) - ulkoasua ja yksityiskohtia, ja jonka hän väitti aiemmin olleen kreivi de Saint Germain. Se oli Leadbeater, joka ensimmäisenä kylvi alkusiemenet tämän päivän New Age-pakkomielteelle "Saint Germainistä", jota monet palvovat ja kanavoivat niin kutsuttuna "Ylösnousseena Mestarina".

HPB:llä todellakin oli henkilökohtaista tietoa "unkarilaisesta vihitystä" (hänen sanansa) tai "unkarilaisesta filosofista" (eversti Olcottin sanat), mutta hän ei koskaan nimennyt tai identifioinut tätä yksilöä millään tavoin. Hänet mainitaan ainoastaan hyvin lyhyesti muutaman kerran, ja on selvää että hänen yhteytensä ja osallisuutensa Teosofiseen Liikkeeseen ei ollut niin läheinen tai suora kuin muiden adeptien. Hän ei myöskään koskaan vihjannut hänen olevan Saint Germain, joskin on hyviä todisteita viittaamaan siihen että hänellä oli tietoa koskien todellista Saint Germainia.

2. Ei ole olemassa sellaista Mestaria kuin "El Morya". Todellista Mestari Moryaa ei tunneta sellaisella nimellä tai tittelillä, joka ilmeisesti vastaa "Jumala Moryaa" tai "Herra Moryaa", ja jonka ensimmäisenä keksi Guy Ballard. Tarvitsee vain lukea todellisen Mestari Moryan todellisia kirjeitä huomatakseen kuinka voimakkaasti tämä Mahatma vastustaa kunnioittavia titteleitä ja ylistyksen tai palvonnan termejä. Ne jotka puhuvat "El Moryasta" tai "Morya Elistä"ovat poikkeuksetta niitä jotka ovat perehtymättömiä faktoihin ja historiaan.

3. Katsottaessa kuvaa tulee heti selväksi että jos HPB nousisi seisomaan istuvasta asennostaan, hän olisi silloin melkein saman pituinen kuin kolme miestä hänen takanaan. Näin ei voi olla, etenkin koska todellista Mestari Moryaa kuvataan hyvin pitkänä yksilönä.

Mutta "valokuva" ei ole valokuva lainkaan. Sen on todettu olevan pelkästään mustavalkoinen valokuva tästä tuntemattoman taiteilijan piirroksesta, jonka on ajateltu ajoittuvan jonnekin 1930- ja 1950-lukujen välille.
"Herkkäuskoisuus synnyttää herkkäuskoisuutta", sanoi Mestari Koot Hoomi viimeisessä Mahatma-kirjeessä. On aina sen arvoista tutkia ennen kuin hyväksyy mitään aitona, erityisesti kun se liittyy Viisauden Mestareihin, joiden nimet, identiteetit, kuvat ja opetukset ne jotka väittävät kunnioittavansa heitä ovat täysin häpäisseet, väärin esittäneet ja muuttaneet irvikuvaksi.


Ks. myös: 

Barry Long:  Ylösnousseet Mestarit - tietämättömyyden paljastus

Mestarien kirjeet A.P. Sinnettille Mahatma M:ltä ja K.H:lta (pdf)

Teosofiaa on tässä blogissa käsitelty ennenkin. Nykyään olen kiinnostunut nimenomaan aidosta ja alkuperäisestä H.P. Blavatskyn julistamasta teosofiasta. Annie Besantin ja C.W. Leadbeaterin edustama "teosofia" oli ja on - anteeksi vain - paskaa! Blavatskyn Mestarit mitä ilmeisimmin olivat todellisia, eläviä ihmisiä - kaikki muut väitteet heistä jätän sikseen; toisin sanoen, en tiedä - en osaa sanoa -sillä ei ole väliä.

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle: