Sivut

Olen kiitollinen jos viitsit kommentoida kirjoituksia. Ja vaikka "suositut tekstit" tuossa sivupalkissa vieressä onkin ihan hyvä juttu, haluaisin kuitenkin huomauttaa, että tästä blogista löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin se mikä on "suosittua". Katso vaikkapa asiasanahakemisto vähän alempaa, otsikolla "Tässä blogissa mm."! Vaikka annan mieluummin muiden äänen kuulua tässä blogissa, olen ottanut tavakseni myös kommentoida muutamalla rivillä julkaisemiani käännöksiä - mikä yleensä erottuu värillisenä tekstinä ennen tai jälkeen varsinaisen kirjoituksen. Eräs lukija kutsui tämän blogin sisältöä "hengelliseksi sekamelskaksi" - ja hän on oikeassa! Ei ole mitään yhtä tiettyä teemaa - ainoa punainen lanka on se, että kirjoitukset liittyvät laveasti henkisyyteen, ja nykyään niissä on usein jokin kriittinen näkökulma. Jos mietit mihin minä sitten uskon, niin omasta henkisestä tiestäni voit lukea lyhyesti toisessa blogissani, Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
"Mystiikka on myös gnosiksen siemen, joka on esoteerista teologiaa, aivan kuten magia on esoteerista taidetta ja okkultismi tai hermetismi on esoteerista filosofiaa...Koko ihminen on yhdellä ja samalla kertaa mystikko, gnostikko, maagikko ja filosofi; s.o. hän on uskonnollinen, kontemplatiivinen, taiteellinen ja intelligentti. Jokainen uskoo johonkin, ymmärtää jotain, kykenee johonkin ja ajattelee jotakin."
- Valentin Tomberg

21.9.10

Nick Farrell: Esoteerisen ryhmän valitseminen


OSA 1: JOHDANTO ESOTEERISIIN RYHMIIN
Useimmilla esoteerisesta kiinnostuneilla ihmisillä on uskomus, että on olemassa Tylypahka tai Näkymätön Yliopisto - salainen piiri tai kätketty seura, jolla on mystisiä salaisuuksia tai voimallisia vihkimyksiä. Suuri edesmennyt Francis King, tunnustettu okkultinen kirjailija, sanoi kerran että okkultisti tarvitsee ryhmän kuten poliitikko tarvitsee puolueen. Voit tehdä joitain ihmeellisiä asioita riippumattomana kandidaattina, mutta jos sinulla on puolueen tuki, voit tehdä niin paljon enemmän.

Ryhmien löytäminen on helpottunut viimeisten kolmenkymmenen vuoden kuluessa, esoteerisen tiedon laajemman levittämisen myötä, etenkin internetissä. Joskaan Tylypahka tai Näkymätön Yliopisto ei ole tehnyt itseään tunnetuksi, esoteerisia ryhmiä on ympäri maailman, ja ryhmään liittymisestä on tullut osa monien ihmisten henkistä polkua. Koska esoteeristen ryhmien lukumäärä ja tavoitettavuus ovat kasvussa, potentiaalisilla ryhmän jäsenillä on laajempi valikoima ryhmiä joista valita ja mahdollisuus siirtyä yhdestä ryhmästä toiseen kunnes he löytävät henkisen kodin.

Kuitenkin jotkut ihmiset monien vuosien yritysten ja erehdysten kautta kääntyvät pois ryhmistä ja jatkavat onnellisesti itsekseen. Jotkut menestyksekkäät maagikot ja noidat kulkevat läpi koko maagisen elämänsä liittymättä ryhmään tai kouluun.

Joten mikä on sinun polkusi? Vastataksesi kysymykseen, sinun täytyy ensin riisua pois myytit jotka ovat kasautuneet esoteeristen järjestöjen ympärille, ja nähdä mitä ne todella ovat.

Mikä on ryhmä?
Esoteerinen ryhmä on mikä tahansa ihmisten kokoontuminen, joka työskentelee kohti tavoitetta hallita tekniikoita, jotka kohottavat yksittäisten ryhmän jäsenten tietoisuutta. Ryhmät tarjoavat kollektiivista turvaa ihmisille, jotka kulkevat esoteerista polkua. Ihmiset esoteerisessa maailmassa ovat enimmäkseen mitä kirjailija Colin Wilson kutsui "ulkopuolisiksi",  tarkoittaen, että he eivät ole yhteiskunnan valtavirrassa. He ovat epätavallisia ihmisiä joilla on epätavanomaisia uskomusmalleja. Tulemalla yhteen he tulevat vakuuttuneiksi tosiasiasta, että on olemassa muitakin heidän kaltaisiaan. He tuntevat tämän todistavan, että he eivät ole niin outoja kuin luulivat.

Kuten kerhot, eri esoteeriset ryhmät täyttävät erilaisia tarpeita. On tärkeää päättää mitä haluat esoteeriselta ryhmältä ennen kuin etsit sellaisen. 

Ryhmät voidaa yleisesti ottaen jakaa kolmeen kategoriaan: hermeettinen, luonto ja mystinen. Hermeettiset ryhmät keskittyvät rakenteisiin, järjestettyihin rituaaleihin, ja pohtimiseen. Luontoryhmät ovat enemmän tekemisissä tunteen kanssa, ja niillä on löysemmät rakenteet. Mystiset ryhmät ovat harvinaisia, koska mystikon polku on yksinäinen; ne voivat kuitenkin olla sekoitus kahta muuta.

OSA 2: ESOTEERISTEN RYHMIEN LYHYT HISTORIA
Kahdennen kymmenennen vuosisadan taitteessa maagiset ryhmät jaettiin kahteen eri tyyppiin: koulut ja järjestöt. 
Koulu esittää magian järjestelmän - yleensä hellävaroen esitellen sinulle erilaisia ideoita - ja sitten antaa sinun harjoitella omillasi. Silloin tällöin pienet ryhmät tapaavat suorittaakseen riittejä, mutta suurimmaksi osaksi oppilaat jätetään omilleen. The Esoteric Order of the Golden Dawn on koulu, joka vihkimysten lisäksi ei tee paljon muuta magian tiellä. Kun kerran olet oppinut tradition koulusta, sinun odotetaan työstävän sitä suurelta osin omin päin. 

Järjestö on verkosto ryhmiä, jotka suorittavat rituaaleja käyttäen samaa traditiota tai maagista kieltä. Järjestön jäsenet tapaavat temppeleissä tai looseissa, jotka vastaavat toimiluvanhaltijoita; niillä on sama perusrakenne kuin suuremmalla järjestöllä, mutta ne harjoittavat jonkinasteista autonomiaa omalla alueellaan ja omiin jäseniinsä. Joskus tyytymättömien jäsenten on mahdollista valittaa loosin päätöksistä keskusjohdolle.

Viimeisen sadan vuoden aikana on ilmaantunut uudenlaisia ryhmiä jotka haastavat tämän luokittelujärjestelmän. Ensimmäisenä on "ulkopiirin" luento. Tästä julkisten tapaamisten järjestelmästä tuli foorumi, jossa keskusteltiin kevyistä esoteerisista aiheista. Vaikka nämä tapaamiset olivat tarkoitus itsessään, niiden todellinen funktio esoteerisille ryhmille oli kohdata potentiaalisia kandidaatteja. Ne olivat myös hyvä paikka eri ryhmien johtajille tavata ja vaihtaa muistiinpanoja. 

Ulkopiirin luentoa vastaa sunnuntain kirkon menot. Tämä merkillinen okkultismin ja kristinuskon avioliitto syntyi kun jotkut isommista ryhmistä oivalsivat, että ne voisivat kelvata verovapauden piiriin [Yhdysvalloissa; suom.huom] jos ne pitävät säännöllisiä "kirkon menoja". Järjestö nimeltä Builders of the Adytum pitää "kabbalistisia kirkon menoja", jota käytetään tutustuttamaan uudet tulijat järjestöön ennen kuin heidät altistetaan monimutkaisemmille riiteille. 

Viimeiset viisikymmentä vuotta ovat nähneet järjestön ja koulun välisten rajojen hämärtyvän tavalla, joka olisi ollut mahdotonta sata vuotta sitten. Jotkut järjestöt hoitavat nyt opetusohjelmia, ja joillakin kouluilla on moninaisia maagisia ohjelmia. Jopa Esoteric Order of the Golden Dawnin moderni versio - the Hermetic Order of the Golden Dawn - harjoittaa nyt magiaa sen ulkoisen järjestön työskentelyn keskellä. Varhaisina päivinä ulkoinen järjestö olisi yksinkertaisesti kuullut luennon tai lukenut muutaman ilmoituksen. 

Gerald Gardnerin alaisuudessa Wicca-ryhmät olivat enemmän uskonnollisia ja vähemmän ohjaavia. Tämän aikakauden aikana ne olisivat sopineet järjestö-kategoriaan. Mutta nykyaikaiset Wicca-ryhmät tarjoavat opastusta noviiseille ja tekevät myös säännöllistä rituaalityötä. Ne ovat eräs nykyaikaisista hyprideistä. 

Tarkastellen yllä kuvattuja rakenteita, saatat päättää ettet saa tarvitsemaasi ryhmästä. Jos et pidä tai sinulta puuttuu aikaa tehdä säännöllistä työtä, et hyödy koulusta. Monet koulut jopa tunnustavat tämän tosiasian. Eräs koulu jonka tiedän, odottaa 90% keskeyttämismäärää ensimmäisenä vuonna. Kouluilla on taipumus antaa paljon kotitehtäviä! Järjestöt vaativat säännöllistä osanottoa, ja sinulle ei ehkä ole mahdollista päästä jokaiseen tapaamiseen. Järjestöön kuuluminen vaatii omistautumista, etenkin jos asut kaukana temppelistä tai loosista. Tiedän yhden henkilön joka ajaa seitsemän tuntia joka kuukausi päästäkseen tapaamiseen.

OSA 3: ERILAISTEN RYHMÄRAKENTEIDEN HYÖDYT JA HAITAT
Kun tutkit ryhmää, sinun pitäisi kysyä sen rakenteesta ja siitä, kuka tekee päätökset. Rakenne - etenkin hierarkisemmissa ryhmissä - saattaa aiheuttaa sinulle joitain vaikeuksia, ellet ole sen tyyppinen henkilö, joka voi hyväksyä asiat kyselemättä. Jotkut ryhmät uskovat voivansa toimia kollektiivisessa anarkiassa. Vaikka tämä kuulostaa hyvältä, psykologinen ryhmäteoria viittaa siihen että luontainen johtaja putkahtaa silti esiin. Jokaisella rakenteella on hyvä ja huonot puolensa, ja jos liityt esoteeriseen ryhmää, sinun pitäisi olla tietoinen siitä mitkä ne ovat.

Guru-johtoiset ryhmät
Guru on joku, josta kokemuksensa ja tietonsa ansiosta tulee ryhmän luontainen johtaja. Gurut opettavat ja tekevät päätöksiä ryhmän puolesta, ja ryhmän jäsenet kilpailevat mahdollisuudesta kylpeä gurun huomiossa. Guru delegoi tehtäviä ja kunniaa oikkujensa mukaan. Guru tarjoaa ryhmälle jatkuvuuden tunteen. Opetus on johdonmukaista siinä mielessä, että se tulee samasta lähteestä. Gurusta voi tulla melkein messiaaninen hahmo, jonka kanssa ryhmä työskentelee. Tämä vetoaa oppilaisiin, jotka etsivät isä- tai äiti-hahmoa, joka saattaa puuttua heidän elämästään.

Kuitenkin, jos valta turmelee, silloin esoteerinen absoluuttinen valta turmelee hiukan enemmän. Poliittisin termein guru on diktaattori. Guruun perustuvat ryhmät ovat vaarallisimpia johtajalle. Hallitessaan niin paljon, gurut voivat alkaa uskoa olevansa jumalia maan päällä - varsinkin koska tämä järjestelmä edistää tuota uskoa oppilaissa.

Demokraattiset ryhmät
Jotkut guru-perustaiset ryhmät ovat tietoisia luontaisista ongelmista guru-järjestelmässä ja pyrkivät vähentämän johtajansa valtaa pitämällä vuosittaisia vaaleja. Johtoasemat organisaatiossa määrätään äänestämällä vuosittaisessa kokouksessa. Tämän järjestelmän etu on, että se antaa ryhmän jäsenille jossain määrin valtaa siihen, kuka johtaa heidän ryhmäänsä. Se merkitsee myös sitä, että johtajat jotka suoriutuvat heikosti, voidaan äänestää ulos. Jokaisella on sanansa sanottavana ryhmän johtamisessa, eikä mitään tapahdu ilman enemmistön siunausta.

Mutta demokratia - joka tässä yhteydessä on olennaisesti kilpailu suosiosta - harvoin toimii esoteerisessa ryhmässä, missä saattaa olla tarpeen tehdä epämieluisia ryhmän jäseniä koskevia päätöksiä. Demokraattinen ryhmä saattaa langeta katkeraan sisäiseen taisteluun, ellei ilmaannu vahvaa johtajaa, joka täysin ymmärtää "kansan tahdon".

Papin tai papittaren johtamat ryhmät
Tämä rakenne on yleinen kun maagiset kumppanukset perustavat ryhmän tukeakseen työtään. Joitain Wicca-coveneita johtaa pappi ja papitar. Teoriassa yksi henkilö voi vähentää toisen valtaa. Jos yksi johtaja on määrittänyt tapansa, silloin ryhmän jäsenet voivat lähestyä toista johtajaa saadakseen toisen mielipiteen, jolla on painoarvoa.

Kuitenkin jos pappi ja papitar ovat eri mieltä, he voivat tehokkaasti neutraloida itsensä. Lopputuloksena päätöksen tekeminen viivästyy tai jopa pysähtyy kokonaan. Lisäksi papilla ja papittarella on usein henkilökohtainen suhde tai maaginen sellainen, joka on saman arvoinen. Tämän johdosta persoonalliset kinat ja perheriidat voivat vaikuttaa heidän tehokkuuteensa ryhmän johtamisessa.

Pyöreä pöytä
Tässä rakenteessa johtaja on "kuningas"- tai "kuningatar"-hahmo. Tämä henkilö on yleensä kokenein ryhmän jäsen, tai luontevin opettaja. Tällä johtajalla on lopullinen sananvalta kaikkeen, mutta hänen odotetaan johtavan muun ryhmän yhteisymmärryksellä. Pyöreän pöydän rakenteessa on se etu, että ryhmän jäsenet tuntevat, että heillä on sananvaltaa useimmissa päätöksissä. Kommunikaatio on yleensä hyvä, kun kuningas tai kuningatar usein kutsutaan oikeuttamaan päätöksensä ryhmän edessä.

Mutta jotta tämä rakenne toimisi tehokkaasti, kuninkaalla tai kuningattarella täytyy olla ihmisten johtamisen taitoja, ja hänen tarvitsee kyetä järjestämään konsensus. Monet opettajat tai johtajat huomaavat tämän vaikeaksi, koska heillä ei luontaisesti ole johtohenkilön taitoja. Lisäksi kuningas tai kuningatar voivat silti johtaa ryhmää kuin guru tai diktaattori, ja väheksyä pyöreän pöydän tapaamisia heidän jo tekemiensä päätösten vahvistamisessa.

Golden Dawnin johtorakenne
Teoriassa Golden Dawn-ryhmillä on kolme päällikköä. Kaikki kolme on alunperin nimittänyt ulkoinen organisaatio. Parhaasta opettajasta tulee Praemonstrator, parhaasta hallinnoijasta tulee Cancellerius, ja parhaasta johtajasta tulee Imperator. Kaikilla kolmella on yhtäläinen valta. Päätökset ryhmästä ja ryhmän sisällä tehdään nopeasti, koska jokaisella päälliköllä on valta omalla erikoistumisalueellaan.

Jos kaikki kolme päällikköä ovat vahvoja, on mahdotonta että yksi henkilö saisi täydellisen vallan. Kun valta on tasapainossa, kaksi muuta voivat erottaa yhden päällikön, jos hänestä tulee jotenkin epäkelpo. Mutta jos yksi päällikkö on paljon vahvempi kuin muut kaksi, tämä järjestelmä kääntyy pohjimmiltaan gurujärjestelmäksi, missä muilla päälliköillä on vain nimellinen valta.

OSA 3: MYYTTIEN KUMOAMINEN
Ainutlaatuinen okkultinen opetus?
Jos ainoa syy miksi harkitset ryhmään liittymistä, on pääsy salaiseen opetukseen, harkitse uudelleen. Maailmassa ei ole olemassa kouluja tai järjestöjä, jotka voivat opettaa sinulle kuinka tulla yli-ihmiseksi tai kuinka muuttaa joku siaksi taikasauvaa heilauttamalla. Useimmat koulut ja järjestöt opettavat aiheita ja rituaaleja, joita voisit opiskella omillasi kirjoista tai tutkia internetissä.

Mitä koulu tai järjestö tarjoaa, on symboliset aakkoset jotka auttavat sinua ymmärtämään henkisiä kokemuksia, ja järjestys joka auttaa sinua omaksumaan ne. Esimerkiksi ryhmä saattaisi pakottaa sinut oppimaan värit jotka edustavat planeettoja tai henkisiä tiloja. Jonkin ajan kuluttua liität sinisen värin Jupiteriin. Yhtenä yönä saattaisit nähdä unta sinipukuisesta enkelistä ja tietäisit automaattisesti, että mitä tahansa enkeli aikoo, se liittyy Jupiteriin. Ryhmän etuna on, että se esittelee sinulle symbolisen järjestelmän. Kuitenkin voisit opettaa itsellesi saman symbolisen järjestelmän jos niin haluaisit.

Myytti vihkimyksistä
Jotkut ryhmät harjoittavat rituaalisia vihkimyksiä. Teoriassa näiden siirtymäriittien on tarkotus avata polku vihitylle kehittyä ryhmän puitteissa. Vihkimys merkitsee "alkua", se ei merkitse saavutusta.

Vihkimyksen aikana vihittävää pyydetään joskus kuvittelemaan mielessään  millainen korkeampi henkinen taso on. Mutta useammin vihkimysriitti pitää sisällään symbolin istuttamisen vihittävän auraan, niin että he voivat kokea sen myöhemmin. Sellaiset vihkimykset ovat emotionaalisesti voimakkaita, ja ne ovat usein  vaikuttavia  henkisiä kokemuksia. Kuitenkaan kokeneet jäsenet eivät kykene avaamaan henkisiä ovia oppilaalle, jos hän ei ole valmis.

Monet koulut ja järjestöt suorittavan rituaalivihkimyksiä kauan ennen kuin vihittävät ovat kehittäneet henkisen kypsyyden ymmärtää tilaa, jolla heidät symbolisesti on palkittu. Hermetic Order of the Golden Dawnissa on mahdollista läpäistä ensimmäiset viisi vihkimystä kahdessa ja puolessa vuodessa. Jotkut ryhmät työntävät sinut rituaalien läpi jopa viikonlopun aikana! Mutta jos tutkit mitä noiden vihkimysten on määrä edustaa, huomaat tarkastelevasi koko elämän pituista työtä (jos olet onnekas).

Ollaksemme reiluja, useimmat hyvät ryhmät kertovat sinulle, että nämä vihkimykset tarjoavat sinulle ainoastaan noiden henkisten tilojen symbolit, joita voit käyttää myöhemmin.

Varo ryhmiä jotka käyttävät vihkimyksiä saadakseen ryhmän johtajansa näyttämään enemmän jumalan kaltaiselta, tai vaatiakseen hallintaa toisin ajattelevien ryhmän jäsenten ylitse. Tämä asetelma johtuu väärästä uskomuksesta, että vihkijän täytyy olla voimallinen olento - ja että vihkijällä on oikeus kieltää vihkimyksen lahja keneltä tahansa jota hän arvelee arvottomaksi. On totta että vihkijän täytyy olla tietoinen siitä mitä hän tekee, koska pelkästään vihkimysriitin suorittaminen ei itsessään tee mitään. Mutta tällä ei ole mitään tekemistä johtajan esiintymisellä jumalan kaltaisena.
Vihkimyksen "ottamisen" suorittaminen - niin että ryhmän traditiosta tulee kandidaatin elämän jatkuva osa - on näiden riittien todellinen tarkoitus. Tällä ei ole mitään tekemistä vihkijän kanssa; se on puhtaasti vihittävän työ. Todellinen vihkimys ei tarvitse rituaalia tai vihkijää. Se voi tapahtua spontaanisti polulla olevan henkilön sydämessä ja mielessä. Kuten Golden Dawnin neofyytti-rituaali sanoo: "Jumala yksin on Valomme ja Täydellisen Viisauden Antaja. Ei mikään kuolevainen voima voi tehdä enempää kuin tuoda sinut  tuon Viisauden Polulle, jonka hän voi, jos niin mielii, panna lapsen sydämeen."

Mystiset salaiset päälliköt ja sisäisen tason Adeptit
 Esoteerinen ryhmä eroaa tavanomaisesta kerhosta tai organisaatiosta siinä, että sen täytyy olla avoin toiminnalle astraalisilla ja henkisillä tasoilla.  Jotkut ryhmät eivät ymmärrä tätä näkökulmaa ja sen tuloksena eivät onnistu tekemään paljoa enempää kuin muodostamaan amatöörinäyttelijöiden kerhon. 

Yhdeksännellätoista vuosisadalla teosofia-vaikutteiset esoteeriset ryhmät veivät tämän useiden tasojen työskentelyn periaatteen pidemmälle. Ne väittivät, että todellisilla esoteerisilla kouluilla oli erityinen sisäisen tason Adepti tai salainen päällikkö, jotka välittivät ryhmälle voimaa salaisista lähteistä. Nämä sisäisen tason Adeptit olivat maagikkoja, jotka kuolivat, mutta olivat niin hyviä eläessään, ettei heidän enää tarvinnut jälleensyntyä. He elivät henkisessä valtakunnassa kylpien Jumalan valossa (tai Jumalan ja Jumalattaren), ja auttoivat ryhmiä saavuttamaan suuria kosmisia päämääriä. He tekivät tämän virittämällä itsensä astraalisessa ja toimien kanavana valitsemilleen erityisille ryhmille. Sellaiset ryhmät olivat Adeptin voiman höystämiä ja niihin "otettiin yhteyttä". Jotkut modernit ryhmät markkinoivat yhä itseään sellaisina, ja väheksyvät muita oletettavasti vähempiarvoisia ryhmiä.

Henkilökohtaisesti en usko että sillä on pienintäkään väliä sisältyykö ryhmään sisäisen tason Adepti, mutta joidenkin rymien mielestä se on tärkeää. Ennen kuin sitoudut liittymään ryhmään, ota selvää sisältyykö siihen sisäisen tason Adepti. Harkitse, uskotko sellaisiin superolentoihin, jotka ohjaavat maagisten ryhmien kohtaloa. Jos tämä käsitys miellyttää sinua, on olemassa runsaasti sitä mainostavia ryhmiä, joihin liittyä. Mutta jos huomaat ettet usko sisäisen tason Adepteihin, on myös ryhmiä jotka eivät usko että se on tärkeää tai välttämätöntä. 

Oikeus vihkiä
Etsinnässäsi saatat törmätä ryhmiin, jotka väittävät että ainoastaan heillä on tietyn tradition laillinen versio. Tämänkaltaiset ryhmät usein väittävät, että heillä on toimilupa joka antaa heille oikeuden vihkiä muita tähän tiettyyn traditioon. Voit turvallisesti olla välittämättä sellaisista väitteistä, koska ne eivät lisää mitään ryhmän henkisiin kykyihin. 
Perimyslinjan idea tulee vanhoista vapaamuurariryhmistä. Heidän traditionsa ilmoittivat, että ryhmät eivät olleet laillisia ellei niillä ollut oikeaa perimyslinjaa ja kunnollista toimilupaa, jonka joku tarpeaksi korkea-asteinen oli niille antanut. Vapaamuurarit saivat tämän idean kristilliseltä kirkolta. Kirkko väitti että sen papeilla oli oikeus tehdä työtään koska Kristus oli asettanut kätensä (siunannut) apostoliensa päälle, jotka olivat asettaneet kätensä niiden päälle joista tuli uuden kirkon pappeja. Tämä muodosti rikkomattoman psyykkisen linkin Kristuksesta tämän päivän pappeihin. 

Jotkut modernit esoteeriset ryhmät väittävät että niillä on perimyslinja vanhemmista ryhmistä, vaikka harva näistä väitteistä selviää mistään teoreettisesta tarkastelusta. Vaikka sellaisesta yhteydestä olisi todisteita, ei ole takeita että sellainen psyykkinen linkki olisi toivottavaa. Vaikka viktoriaaniset esoteeriset opetukset ovat verrattain ajattomia, aikakauden sosiaalisella rakenteella ja moraalikoodeilla on vähän tarjota 21. vuosisadan maagikolle tai wiccalle. Psyykkisen linkin muodostaminen 19. vuosisadan ryhmään voisi vaalia vanhentuneita ideoita pikemmin kuin voimistaa nykyaikaista työskentelyryhmää. 

Jos ryhmä tekee esoteerisen työnsä oikein käyttäen vanhempaa traditiota, sillä on oikeus vihkiä uusia jäseniä, koska jumalallinen suostuu ilmentymään ryhmän kautta. Jos Jumala tai Jumalatar ei halua vihkiä jotakuta, ei mikään ryhmä voi sitä tehdä. 

Totuus asteista ja arvonimistä
Toinen asia harkittavaksi on, liittyäkö vaiko ei, ryhmään joka käyttää asteita ja arvonimiä edistymisen määrittelyn metodina. Okkultisten koulujen idea luokitella jäseniä on ollut suosittu vuosisatojen ajan. Luokittelulla on alkunsa keskiaikaisissa käsityöläiskilloissa - joiden järjestelmässä työntekijä astui ammattiin oppipojaksi asiantuntijalle, ja kehittyi kisällin asteelle saavutettuaan huomattavaa kokemusta. Lopulta monien vuosien työn jälkeen kisällistä tuli mestari ja hänellä oli vapaus harjoittaa taitojaan ilman apua. 
Mukailtu versio tästä järjestelmästä on siitä asti ollut osa useimpia esoteerisia kouluja, Wiccasta Hermetic Order of the Golden Dawniin. Yleensä on kolme astetta, joista jokainen symboloi työtä joka täytyy oppia. 
  1. Ensimmäinen aste: Tällä tasolla opit esoteerisen ryhmäsi symbolisen kielen. Useimmat ryhmät opettavat yksinkertaisia rituaaleja aloittelijoille tällä tasolla. Nämä rituaalit sallivat uusien tulokkaiden kokea voimia joiden kanssa he työskentelevät sen jälkeen kun ovat saavuttaneet korkeampia asteita. Tämä aste keskittyy siihen mitä näet maan tasolla. Jotkut ryhmät pyytävät sinua työskentelemään fyysisen ruumiin parissa, kun taas toiset lähestyvät kaikkia neljää elementtiä. Tällä asteella saat kokemuksia jotka auttavat integroimaan energioita tietoisuuteesi. 
  2. Toinen aste: Tällä tasolla alat soveltaa perustietoa jonka olet oppinut ensimmäisellä asteella. Joissain kouluissa alat etsiä henkilökohtaista yhteyttäsi; toisissa työskentelet kohdataksesi Pyhän Suojelusenkelisi. Joissain ryhmissä työskentelet myös tasapainottaaksesi elementaalienergioita  joita koit ensimmäisellä asteella, käyttäen viidettä elementtiä - hengen elementtiä. Tällä asteella valmistat persoonallisuuuttasi ja sieluasi kolmannen asteen syvempiin kokemuksiin.
  3. Kolmas aste: Tällä tasolla olet ryhmäsi tradition asiantuntija. Yleensä olet ansainnut tämän asteen kun olet kohdannut ja muodostanut suoran suhteen Korkeampaan Itseesi. Ryhmissä jotka käyttävät kontakteja, suhteen muodostaminen Korkeampaan Itseesi alkaa, kun suostut työskentelemään tietyn sisäisen tason mestarin kanssa. Toisissa voit alkaa työskennellä suoraan Korkeamman Itsesi kanssa. Wiccassa henkilöstä, joka on ansainnut kolmannen asteen, voi tulla oman coveninsa ylipappi tai papitar. 
Jokaisella ryhmällä joka käyttää asteita on variaatioita tähän teemaan. Usein on ulkoinen aste joka sinun täytyy läpäistä ennen kuin tavoitat ensimmäisen asteen. Eivät kaikki ryhmät työskentele astejärjestelmän kanssa, ja sinun täytyy päättää onko se järjestelmä jonka haluat olevan osa henkistä polkuasi.

Voivatko ryhmät todella tehdä voimakkaampaa magiaa?
Jos ryhmällä on todellista asiantuntemusta, se voi tehdä paljon enemmän kuin yksilö. Todennäköisesti näet enemmän maagisia ja henkisiä ilotulituksia työskennellessäsi ryhmän kanssa, kuin työskennellessäsi itseksesi. Mutta aivan kuten kirkossa käynti joka sunnuntai ei tee sinusta hyvää kristittyä, esoteeris-henkinen polkusi on yhä riippuvainen työstä mitä teet yksin. Esoteeristen koulujen ja ryhmien pitäisi antaa sinulle paljon kotitehtäviä, ja ainoastaan tekemällä nuo kotitehtävät, tulet hyödyntämään henkilökohtaista henkiste kehitystä jonka ryhmä voi tarjota.

OSA 5: TEKIJÖITÄ HARKITTAVAKSI
Perustava ongelma ryhmien kanssa
Koska esoteeristen ryhmien jäsenet ovat ihmisiä, ryhmät kärsivät usein jäsenten kuolevaisista heikkouksista. Ihmisten valoon tuomisen työ luo varjon; enkelten kanssa työskennellessä herätetään persoonalliset demonimme. Ompelukerholla ei ehkä ole tämän kaltaisia ongelmia, koska sen jäsenet tuskin tulevat samaistumaan jumalallisiin energioihin. Esoteerisissa ryhmissä tämä sekasorto on yleisempää.

Monet näistä ongelmista syntyvät koska okkulttisia ryhmiä johtavat ja kansoittavat "ulkopuoliset". Nämä ulkopuoliset eivät ole - toisin kuin he haluaisivat sinun uskovan - erityisiä tai voimakkaampia kuin kukaan muu. He ovat pelkästään ihmisiä polulla, aivan kuten sinä.

Jotkut esoteeriset ryhmät ovat yhä lukkiutuneet kalojen aikakauden rakenteisiin ja uskomuksiin. Tämä oli aikakausi jolloin oppilasta rohkaistiin leikkimään hyvän lampaan roolia, joka etsii paimenta. Tämän idean aika on mennyt, josta syystä monet okkultiset ryhmät menevät vikaan. Ryhmät jotka epäonnistuvat auttamaan ihmisiä kehittymään yksilöinä tai saavat heidät kadottamaan näkyvistä oman jumalallisuutensa, ovat tuomitut sortumaan. Esoteeristen ryhmien pitäisi tuottaa ihmisiä jotka osaavat seistä voimakkaina yksilöinä, kykenevinä saamaan aikaan muutoksen omassa elämässään ja muiden elämässä.

Joistain ryhmistä on tullut miellyttäviä kohtuja, missä ei ole korostusta etsiä ja kohdata haasteita. Tästä syystä varo ryhmiä jotka ovat liian "mukavia" ja "pehmeitä" tai näyttävät ristiriidattomilta. Jos ryhmä kannustaa jäseniään työhön, ryhmä pakottaa muutokseen ja yksilöitymiseen. Yksilöksi tuleminen on tuskallista, sekä henkilölle joka kokee sen, että niille jotka ympäröivät häntä.

Mikä on vaihtoehto?
Vasta viimeisten kolmensadan vuoden sisällä ryhmätyö on todella ollut vaihtoehto läntisen mysteeritradition harjoittajille. Ennen sitä esoteriikasta kiinnostunut henkilö opiskeli jonkun alaisuudessa, joka jo oli työskentelevä maagikko.

Nyt meillä on kirjat ja sähköposti, jotka mahdollistavat ihmisille polun seuraamisen liittymättä ryhmään. On joitain varjopuolia polun kulkemisessa soolo-maagikkona tai wiccana. Yksinäiset eivät hyödy jonkun henkisissä asioissa kokeneemman opastuksesta, eikä heillä ole ketään hillitsemässä heidän itse-tärkeyden tuntoaan.

Esoteerisen polun kulkeminen vaatii henkilökohtaista kuria. Jotkut uskovat että on helpompaa kehittää tämän kaltaista kuria ryhmän ohjauksessa. Kuitenkin on olemassa toistuvia ruoho-on-aina-vihreämpää syndrooman tapauksia; jotkut soolomaagikot uskovat, että heidän olisi parempi olla ryhmässä, kun taas ryhmän jäsenet ajattelevat että heidän olisi parempi toisessa ryhmässä tai yksin!

Mitä sinun pitäisi tehdä?
Määritelläksesi onko esoteeriseen ryhmään liittyminen oikein sinulle, kysy itseltäsi nämä kysymykset:
  • Tarvitsetko tai haluatko sitä, vai romantisoitko vain sitä mitä se voi tehdä sinulle?
  • Otatko sen vakavasti, nähden yhä samalla, mitä se todella on?
  • Ja viimein, liittyisitkö ikinä ryhmään, joka hyväksyisi sinut jäseneksi?
Jos olet onnellinen henkisellä polullasi liittymättä ryhmään, jatka kulkua tuolla polulla.

Muutoin - etukäteen varoitettuna potentiaalisista vaaroista - ala etsiä ryhmää joka sopii tarpeisiisi ja kiinnostuksiisi. Kysy kysymyksiä ja kokeile muutamaa ryhmää kunnes löydät sen joka sopii omaan filosofiaasi. Kun löydät tämän ryhmän, valmistaudu pitäytymään siinä ainakin kolme vuotta. Tämä aikamäärä antaa sinulle mahdollisuuden täysin omaksua ja arvioida ryhmäsi tradition symboliikan, tekniikat ja uskomukset. Jos todella sovit valitsemaasi ryhmään, tulet huomaamaan että ryhmätyöstä tulee esoteerisen työsi kulmakivi.

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle: