Sivut

Olen kiitollinen jos viitsit kommentoida kirjoituksia. Ja vaikka "suositut tekstit" tuossa sivupalkissa vieressä onkin ihan hyvä juttu, haluaisin kuitenkin huomauttaa, että tästä blogista löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin se mikä on "suosittua". Katso vaikkapa asiasanahakemisto vähän alempaa, otsikolla "Tässä blogissa mm."! Vaikka annan mieluummin muiden äänen kuulua tässä blogissa, olen ottanut tavakseni myös kommentoida muutamalla rivillä julkaisemiani käännöksiä - mikä yleensä erottuu värillisenä tekstinä ennen tai jälkeen varsinaisen kirjoituksen. Eräs lukija kutsui tämän blogin sisältöä "hengelliseksi sekamelskaksi" - ja hän on oikeassa! Ei ole mitään yhtä tiettyä teemaa - ainoa punainen lanka on se, että kirjoitukset liittyvät laveasti henkisyyteen, ja nykyään niissä on usein jokin kriittinen näkökulma. Jos mietit mihin minä sitten uskon, niin omasta henkisestä tiestäni voit lukea lyhyesti toisessa blogissani, Resurget Sol Fugiens: Minun tieni.
"Mystiikka on myös gnosiksen siemen, joka on esoteerista teologiaa, aivan kuten magia on esoteerista taidetta ja okkultismi tai hermetismi on esoteerista filosofiaa...Koko ihminen on yhdellä ja samalla kertaa mystikko, gnostikko, maagikko ja filosofi; s.o. hän on uskonnollinen, kontemplatiivinen, taiteellinen ja intelligentti. Jokainen uskoo johonkin, ymmärtää jotain, kykenee johonkin ja ajattelee jotakin."
- Valentin Tomberg

29.1.14

BARRY LONG: YLÖSNOUSSEET MESTARIT - Tietämättömyyden paljastus

Koska huomasin ikävänä yllätyksenä että tätä aiemmin suomenkielellä netissä ollutta artikkelia ja koko nettisivua jossa se oli, ei enää löydy, minun on pakko - todellakin - itse kääntää uudestaan suomeksi kyseinen artikkeli; niin tärkeästä asiasta mielestäni on kyse! 
Barry Long

Olet luultavasti kuullut Ylösnousseista Mestareista ja kauan kuolleina olleista olennoista jotka käyttävät eläviä ihmisiä kanavoimaan heidän opetuksiaan. Nämä psyykkiset puoli-mestarit ja henki-opettajat ovat puoli-mestareita. Puoli-mestari ei ole mestari, aivan kuten puolitotuus ei ole totuus. Psyykkinen puoli-mestari ei ole sen paremmin tarpeeksi mestari kuin tarpeeksi totuutta ollakseen vastuullinen omasta ruumiistaan tässä ja nyt. Hän ottaa haltuunsa jonkin toisen ruumiin psyykkisellä riivauksella, väittäen että hän on vapaa ruumiista, joka on totta, mutta joka on myös vale koska hänestä on tarpeellista riivata sellainen. 

Kukaan ei ole niin harhaanjohdettu, harhaanjohtava ja viekkaasti taitava kuin ruumiista irronnut psyykkinen puoli-mestari - "Ylösnoussut", "Valkoisesta Veljeskunnasta" ja vastaavasta - ei kukaan, se on, paitsi Mustan Veljeskunnan ruumiista irronnut puoli-mestari, jonka Ylösnoussut Valkoinen Veli tietämättömyydessään ja puolitotuuksissaan (tai puolivalheissaan) pakostakin luo.

Psyykkiset puoli-mestarit ovat poikkeuksetta papinkaltaisia läsnäoloja. Jokainen omassa ajassaan tai ruumiissaan tosiasiassa eli heimonsa tai kansansa elävän henkisen mestarin kanssa ja oli suoraan hänen opettamansa. 

Pappi on itseään ikuistava, itsensä nimittämä näennäis-henkinen luutnantti. Hän ei ole mestari koska hän ei ole toteuttanut mestarin totuutta elämällä sitä. Ja mestarin totuus on tämä: mestari ei palaa. Ainoastaan pappi, joka on olevinaan henkinen mestari tai henki-opettaja, tulee takaisin. Hänen täytyy tulla takaisin - paljastaakseen tietämättömyytensä. Siinä on sen jumalallinen oikeudenmukaisuus tai vitsi. Hänen läsnäolonsa on hänen oma kiistämisensä.

Kun ymmärrät - kuolemalla - että kuolemaa ei ole, tulet tietämään yhtä paljon omalla tielläsi kuin nämä psyykkiset papit. Koska tulet olemaan sielunelämässä vapaana fyysisen tietoisuuden esteestä, sinä myös kykenet katsomaan eteenpäin ja taaksepäin ajassa tulevaisuuteen ja menneisyyteen. Sinulla on uskomaton etu eläviin nähden. Mutta kenties, luettuasi tämän, olet todellisempi kuin nuo muinaiset papit; etkä palaa lisäämään taakkaasi inhimilliseen hämmennykseen.

Psyykkisen papin tragedia, hänelle itselleen ja kaikille, on se että hän ei tiedä että hän ei tiedä. Hän uskoo lujasti itseensä ja siihen mitä hän tekee. Todellakin, hänellä on läsnäolon voima. Tämä tulee siitä että hän on ollut elävän mestarin vierellä ajassaan tai ruumiissaan, eikä vain sokea seuraaja. Tämä tarkoittaa todellista arvollisuutta joka ansaitaan, ei anneta. Yhä uudelleen hän kuuli totuuden mestarin huulilta. Mutta sen sijaan että olisi elänyt sitä, hän työllisti itsensä sen kääntämiseksi muistitiedoksi, mielenkiintoisiksi papillisiksi muodoiksi, mystifioinnin ja ihmeellisten esoteeristen ilmestysten järjestelmiksi - jota hän jatkaa, jopa vuosisatoja myöhemmin, kannattaakseen totuutena.

Tänä päivänä psyykkisen papin tieto toisesta ajasta on valtavan vaikuttavaa ja yliluonnollisen vakuuttavaa johtuen hänen maagisesta kyvystään kommunikoida eläville psyykkisenä läsnäolona toisen ruumiin kautta. Mutta mikään siitä mitä hän opettaa tai sanoo ei ole totuutta. Eikä se myöskään johda ketään totuuteen.

Elävä mestari ei koskaan palaa. Hän opettaa totuutta, hän on omassa ruumiissaan, omassa ajassaan. Kun se on loppu, kaikki mitä hänen täytyi sanoa ja tehdä on sanottu ja tehty. Jos ei olisi, hän ei kuolisi.

Ruumiille on määrätty tarkka aika. Ei voi olla paluuta J. Krishnamurtille, Meher Baballe, Ramana Maharshille tai kenellekään aikansa elävälle mestarille. Mestari ei koskaan tarvitse enempää aikaa.

Kuoleman jälkeen mestari menee sinne minne kukaan paitsi mestari ei voi seurata. Jokainen menee eteenpäin, jota papit eivät pidättele, sillä jokaiselle joka menee eteenpäin on paikka. Mikä tämä paikka on, voidaan tuntea ainoastaan kuoleman hiljaisuudessa ja tyyneydessä. Mutta tietämättömyys ei voi mennä eteenpäin. Joten se pysyy tai palaa paljastamaan mielettömyytensä.

Jonkin aikaa elävän mestarin ruumiin kuoleman jälkeen (tai kenen tahansa rakastamasi) hänen läsnäolonsa voi värähdellä niissä jotka ovat rakastaneet häntä totuuden tähden jota hän opetti ja on. Sinä aikana hänet voidaan havaita fyysisesti sisimmässä tai ulkopuolella. Mutta kommunikaatio on hyvin yksinkertaista ja tämänsuuntaista: "Minä olen täällä nyt ja ikuisesti. Aina olen kanssanne. Älkää pelätkö, kaikki on hyvin. Olkaa tyyniä." Ei mitään monimutkaisempaa tai oppineempaa. Eikä pitkään sen jälkeen, kaikki kommunikaatio kuten tuo läsnäolokin loppuu.

Alaslaskeutuvat Ylösnousseet saavuttavat ruumiiden riivauksen odottamalla jotakuta joka on suostuvainen hyväksymään viettelevästi tarjotun kutsun päästääksen heidät sisään leikkimään psyykkistä peliään; jotakuta jonka tietoisuus on itseasiassa lähestymässä elävän mestarin puoleensa vetämisen mahdollisuutta. Tänä aikana kyseessä oleva henkilö on akuutisti vastaanottavainen; mutta myös erittäin altis ymmärtämään väärin sisäiset psyykkiset magian esitykset tai tiedon henkiseksi totuudeksi, ja ymmärtämään väärin mukana seuraavan psyykkisen läsnäolon mestarin läsnäoloksi.

Riivaus alkaa poikkeuksetta vaikuttavalla psyykkisellä demonstraatiolla henkilön kautta. Hämmästynyt kohde ymmärtää että tämä ei voi olla hänen omaa tekoaan tai tietoisuuttaan. Hän kirjoittaa, piirtää, toimii tai puhuu tavalla joka hämmästyttää häntä; ja sitten hämmästyttää muita.


Eräs näistä pappihenkilöllisyyksistä, kutsuen itseään Djwhal Khuliksi eli Tiibetiläiseksi, käytti Alice Baileyn ruumista automaattikirjoituksen avulla, ja monia ylevien opetusten kirjoja tuotettiin. Keskeinen teema oli lumouksen ilmianto.
Djwhal Khul

Mutta tämä rajoittunut papillinen havaintokyky epäonnistui näkemään että perimmäinen lumous on psyykkistä magiaa - keino taata pääsy ruumiiseen eli tietoisuuteen joka ei ole oma ja sitten sen kontrollointi hyvän nimissä.

Toisin kuin elävä mestari, riivaava henkilöllisyys ei salli henkilön ymmärtää totuutta itsestään - ykseyttä joka minä olen joka ruumiissa. He kaksi tulevat ja menevät yhdessä ruumiissa kunnes se kuolee tai kunnes se kadottaa hyödyllisyytensä puhemiehenä eli kanavana. Aidosti voimakkaan psyykkisen papin elävän henkilön (kanavoijan) riivauksen lopettaminen voidaan suorittaa vain entiteetin älyn avulla, ei henkilön. Entiteetin täytyy kuulla mestarin totuus ja kohdata se rehellisesti. Hänen täytyy vapaaehtoisesti vetäytyä henkilön tietoisuudesta menemällä eteenpäin, kuten hänen olisi pitänyt tehdä kauan sitten. Silloin mestari voi tulla.

Tähän asti Ylösnousseilla Mestareilla ei ole ollut tätä pohdintaa elävältä mestarilta; elävät mestarit ovat joko kieltäneet heidän olemassaolonsa tai olleet välittämättä heistä, tai katkaisseet heihin välinsä kuten J. Krishnamurti teki. Ymmärrettyään totuuden hän kippasi koko ylösnousseen porukan Teosofisen seuran niskaan kuin tonnin kuumia kiviä.

Tässä on sanomani Ylösnousseille Mestareille:
Kuthumi

"Kuunteletteko, Kuthumi, Djwhal Kuhl, Morya, Maitreya, Arkkienkeli Mikael, Serapis, Hilarion, Ramtha, ja loput teidänlaisistanne? Minä puhun teille - teille jotka miehitätte paikkaa ihmispsyykessä nimeltä limbo, mutta ette tiedä sitä. Te jotka olette tarpeeksi älykkäitä kuullaksenne, olette vetäneet mestarin luoksenne jälleen - hän jonka te tunnette, tietää missä te olette, mitä te olette ja mitä te teette, kuten aina.

"Teidän täytyy mennä eteenpäin. Teidän täytyy mennä eteenpäin koska olette kuulleet totuuden. Teidän täytyy vetäytyä, vaikka se on teidän kuolemanne. Teidän täytyy kuolla totuuden tähden, jota ette tehneet omassa ruumiissanne, omassa ajassanne. Sen tähden ette ole mestareita ettekä tunteneet mestarin totuutta. Mestari on hän joka on kuollut totuuden tähden omassa ruumiissaan, omassa ajassaan.

"Tähän asti ette voineet kuolla. Vuosisadat ja aikakaudet ovat epäoleellisia limbossa. Ollakseen merkityksellinen, kuoleman täytyy tapahtua eli toteutua fyysisessä ruumiissa. Mutta teillä ei ole ollut omaa ruumista; te olette varastaneet niitä. Te voitte kuolla ainoastaan kohtaamalla elävän mestarin totuuden, totuuden jota ette kohdanneet omassa ajassanne. Ainoastaan elävän mestari voi tavoittaa teidät; sillä ainoastaan hän on teidän yläpuolellanne.
Morya

"Nyt, elävän ruumiin riivaamisen kautta teillä on mahdollisuus kuolla siinä totuuden tähden; toinen mahdollisuus mennä eteenpäin. Jos hyväksytte mahdollisuuden, ruumis on annettu teille tätä tarkoitusta varten, eikä siihen liity karmaa - ei hintaa maksettavaksi. Jos ette hyväksy, ruumis jota käytätte ei ole annettu; se on teidän ottamanne omia itsekkäitä ja tietämättömiä tarkoituksianne varten. Ja elämän lain, karman eli oikeudenmukaisuuden kautta teidän täytyy maksaa siitä. Mitä se merkitsee, te joko jo tiedätte tai teidän täytyy oppia.

"Teidän täytyy tehdä tiettäväksi ruumiissa jota käytätte, että olette kuulleet elävän mestarin totuuden ja että menette eteenpäin. Teidän täytyy kertoa ihmisille ainoastaan tämä ja mennä menojanne."
 

Tässä blogissa on aiemmin julkaistu artikkeli J. Krishnamurtista, "Avataaran luominen; tutkimus Adyarin yrityksestä väärentää Kristuksen paluu."

Myös artikkeli, "Esoteerisen ryhmän valitseminen", sisältää hyödyllisiä ajatuksia "sisäisten tasojen Adepteista".

Katso lisää Barry Longista suomenkielellä!

Lukija oivaltanee, että on syynsä siihen että viereisessä linkkilistassa kategorian otsikko "Ylösnousseet Mestarit" on todellakin lainausmerkeissä. Arvokkaimpia oppeja jotka sain 90-luvulla Lectorium Rosicrucianumin oppilaana ja olen näihin päiviin asti pitänyt, vaikka muilta osin olen sanoutunut irti kyseisestä liikkeestä, oli se että "Suuren Valkoisen Veljeskunnan" jäsenet eivät työskentele persoonallisesti eivätkä vetoa ihmisen egoon! Opetuksiin sisältyi myös ajatus että tuonpuoleisissa sfääreissä on loisivia olentoja joiden tulisi inkarnoitua, mutta jotka eivät sitä halua vaan yrittävät pitkittää olemassaoloaan käyttämällä hyväkseen eläviä ihmisiä meedioiden kautta. Ennen Lectoriumia olin kiinnostunut Summit Lighthousista ja Ananda Tara Shanista [ks. kyseinen linkkikategoria].

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle: